Monday 21 December 2015

Comments of the Jury

According to the deputy mayor of Kuressaare, Mart Mäeker, the decision of the jury was unanimous and the winning design is a realistic project that can be carried out in phases. The project has skillfully united both historic and contemporary Kuressaare which will certainly give impetus to the city's future development.


The jury claimed that the design proposal "Vaip" stood out for its elaborate and comprehensive solutions, thus creating qualitative development options for Kuressaare Central Square and its surroundings. A simple and clear design led to an elegant vision that transforms the area into an organic and well-functioning whole.





Zhürii kommentaarid

Kuressaare abilinnapea Mart Mäekeri sõnul oli žürii otsus üksmeelne ning võidutöö puhul on tegemist reaalselt ja etapiviisiliselt teostatava projektiga. „Oskuslikult on seotud nii ajalooline kui tänapäevane Kuressaare, mis annab kindlasti uue tõuke linna edasisse arengusse,“ rääkis Mäeker.


Žürii hinnangul paistis ideekavand „Vaip” silma kõige põhjalikumalt läbitöötatud ja tervikliku ning Kuressaare keskväljaku ümbruse arendamisel uut kvaliteeti loova lahendusega – jõuti lihtsa ja selge joonega elegantse visioonini, mis ühendab võistlusala orgaaniliseks ja hästi funktsioneerivaks tervikuks.



Võidutöö põhiidee – luua ühtse sillutise abil jagatud ruum, kus eelisõigus on inimestel, kuid rahustatud liikluses on võimalus liikuda ka autodel – on Kuressaare kesksetele tänavatele sobivaim lahendus,“ selgitas Eesti Arhitektide Liidu asepresident ja žürii liige Kalle Vellevoog. „Ühtlustatud tasapind ja sillutise tundlik jaotus väärtustavad ümbritsevaid maju ning organiseerivad ruumi. Žürii pidas positiivseks ka turu piirkonna lahendust, mis on lihtsate vahenditega muudetud elavaks ruumiks eri vanuses kasutajatele, samuti on sümpaatne raekojataguse platsi lahendus.“


Link EAL: Selgus Kuressaare kesklinna arhitektuurikonkursi võitja

No comments:

Post a Comment